BiH jezik    中国的
 

READ SOME OF THE PRESS PUBLICATIONS RELATING TO IMPERIAL VINEYARDS.

IMPERIAL WINEYARDS PROPAGATES THE NAME OF OUR COUNTRY AND REGION IN THE ENTIRE WORLD. HERE ARE SOME ARTICLES WHICH WERE SELECTED FOR YOU.

Nije dostojan da pije vino onaj koji ga pije kao vodu, kažu naši vinari, Hercegovci. I zbilja jeste tako. U njegovu proizvodnju je kroz historiju ulagano mnogo znanja, ljubavi, truda i strpljenja da bi se olako shvatalo. Postoje brojne legende o njegovom nastanku. U svakoj od njih vino je nazvano rajskim napitkom, koji u pravim količinama uveseljava i liječi ljude, nadahnjuje umjetnike.

Inspiriralo je i našeg nobelovca Ivu Andrića da u svom romanu "Omer- paša Latas" o hercegovačkoj žilavki napiše: "Dragocjeno vino tvrdog, suhog, a blagoslovljenog kraja, kao da čovjek pije smijeh i pjesmu i poslije treće čaše samo smijehom i pjesmom pozdravlja svijet oko sebe". Upravo ove riječi stajat će na bocama vina proizvedenog u Mostaru, u vinariji koju je pokrenuo 32-godišnji Dženan Pekušić...

Tekst u cijelosti možete pročitati u printanom izdanju magazina "Azra" br. 760.

 

Dzenan Pekusic Vinarija Carski vinogradi

ŠANTIĆEVE VEČERI POEZIJE

Dvodnevna književna manifestacije "Šantićeve večeri poezije" održana je 3. i 4. jula u Mostaru. Manifestacija je održana u bašči Ćorovića kuće promocijom knjige Šanitićeve večeri poezije i Književna nagrada "Aleksa Šantić", autora Salke Šarića. Ovo je prvorazredni događaj zbog toga što na jednom mjestu okuplja sve programe i ljude koji su učestvovali u "Šantićevim večerima poezije" od njihova začetka, odnosno od 1969. godine pa sve do danas.

Ovogodišnju književnu manifestaciju Šantićeve večeri poezije između ostalih sponzorirala je naša vinarija "Carski vinogradi" Mostar.

(vijesti.ba)

 

REKLAMA ZA CARSKE VINOGRADE

Be Ha caffe reklama Vinarija Carski vinogradiU posljednjem broju magazina BeHa Caffe, inače jednom od najčitanijih magazina vezanih za ugostiteljstvo u našoj državi, izašla je reklama za našu vinariju uz naznaku na pojavljivanje naših vina na našem tržištu.

Komentari koji su uslijedili dali su nam podstrek da nastavimo sa jednakim kvalitetom i entuzijazmom i željom da opravdamo naš slogan:

"Sva ljepota minulih vremena u jednoj je čaši sačuvana..."

Reklama je upraćena od strane brojnih ugostitelja naše regije ali i šire od kojih smo dobili poruke potpore i čestitke.

Njihov okus opijao je careve...
O njima su pisali nobelovci...
Zahvljujući njima mostarsko vinogorje
značajan je dio svjetske vinske istorije...

(BeHa Caffe)

Their flavor intoxicated emperors...
About them Nobel winners wrote...
Thanks to them Mostar wine
became significant part
of world wine history ...

 

 

HP Investing doo Mostar